Viisi hyvää syytä istuttaa tähtisilmiä terassille

Mietitkö, mitä kesäkukkia istuttaisit terassille tai parvekkeelle? Kokeile tähtisilmiä. Voin suositella niitä lämpimästi. Lue tästä, miksi nämä värikkäät päivänkakkarat ovat niin mainioita.

Olen tänä vuonna auttamattoman myöhässä. En ole vielä istuttanut ulos yhtään kevät- tai kesäkukkaa. Aloitan yleensä pääsiäisenä narsisseista ja huhtikuun lopulla laittelen ruukkuihin orvokkeja.

Aikani on mennyt nykyisen kotimme myymiseen ja uuden kodin sisustuksen suunnitteluun ja muutostöihin. Olen myös ollut vähän kahden vaiheilla, kannattaako nykykodin terassille laitella enää mitään, kun muutamme parin kuukauden päästä.

Mutta kyllähän kukat kuuluvat kesään. On vaikeaa kuvitella terassia, pihaa tai parveketta kesällä ilman kukkia. Asuntoesittelyyn tulijoitakin varmasti ilahduttaa, kun portailla ja terassilla heitä tervehtivät kauniit kukat.

Viisi hyvää syytä istuttaa tähtisilmiä terassille

Mietitkö, mitä kesäkukkia istuttaisit terassille tai parvekkeelle? Kokeile tähtisilmiä. Voin suositella niitä lämpimästi. Itse päädyin jälleen kerran valitsemaan näitä kukkia. Lue tästä, miksi.

Kaunis kuin päivänkakkara

Tähtisilmät ovat kuin värikkäitä, pirteitä päivänkakkaroita. Lajikkeiden valikoima on laaja, on valkoista, keltaista, oranssia, punaista, vaaleanpunaista, violettia. Itse tykkään yhdistellä esimerkiksi vaalean ja tumman violetin sävyisiä ja valkoisia kukkia. Valitse oman makusi mukaan sitä, mikä silmääsi miellyttää.

kukkii pitkin kesää

Tähtisilmä kukkii kauan, kesäkuusta syyskuulle. Keskikesällä se tosin saattaa hetken huilata ja pitää tauon kukinnassa. Aiemmin en tiennyt tätä, ja ehdin jo pettyä, joko kukinta loppui. Odottele siis rauhassa.

Voit avittaa kukkimista poistamalla kuihtuneet kukat ja kukkavarret. Kun teet sen, tähtisilmä jaksaa paremmin kukkia syksyyn saakka.

 kestää melkein mitä vaan

Tähtisilmät rakastavat aurinkoa. Upeimmillaan kukinta onkin aurinkoisella säällä.

Tähtisilmät kestävät paahdetta mutta myös sadetta, tuulta ja jopa pientä yöpakkasta. Siksi ne sopivat hyvin kevätkesän ensimmäisiksi kukiksi. Voit istuttaa niitä, vaikka kelit olisivat vielä vähän epävarmoja.

sopii moneen paikkaan

Tiesitkö, että tähtisilmä on oikeastaan pensas? Suomessa sitä kasvatetaan kuitenkin vain yksivuotisena kesäkukkana. Pikkuinen ja kestävä pensas sopii niin terassille, pihalle kuin parvekkeellekin.

Voit istuttaa yhden tai useamman tähtisilmän ruukkuun sellaisenaan tai lisätä sen seuraksi koristeheiniä tai kesävihreitä. Oma suosikkini sen kaveriksi on muratti. Tähtisilmä sopii hienosti myös lobelian, lumihiutaleen ja lankaköynnöksen kanssa. Istuta tähtisilmä tuoreeseen, runsasravinteiseen kesäkukkamultaan.

ei nirsoile veden kanssa

Kastele tähtisilmä kunnolla istutuksen yhteydessä. Anna sitten mullan kuivua ennen seuraavaa kastelukertaa.

Itse olen välillä vähän unohtelevainen kastelija. En kuitenkaan muista, että olisin koskaan saanut tähtisilmän hengiltä. Se ei hetkahda, vaikka multa pääsisi kastelukertojen välillä kevyesti kuivahtamaan, päinvastoin, se ei haluakaan lillua jatkuvasti märässä. Kastele kuitenkin sen verran säännöllisesti, ettei kukka pääse kokonaan kuivumaan. Lannoita myös kevyesti kastelujen yhteydessä.

Heureka, tajusin tätä kirjoittaessani, että tähtisilmähän sopii myös uuden kotimme terassille! Sinne paistaa aurinko pitkin päivää. Taidanpa siis marssia puutarhamyymälään ja ostaa uuden satsin tähtisilmiä.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *