Tervemenoa liesi ja tiskikone, tervetuloa valmisruoat ja käsin tiskaus

 

 
Vietimme viikonloppuna vanhan lieden läksiäisiä leipomisen ja kokkailun merkeissä. Myin hellan tori.fi:ssä tulevan keittiörempan alta pois, ja ostaja kävi tänään hakemassa sen. Nyt on sitten tiedossa einesruokaa mikrossa lähiviikkoina, sillä uudet keittiön kalusteet ja koneet tulevat vasta puolentoista viikon päästä ja asennukseenkin menee oma aikansa.
 
Vanha liesi ehti palvella meitä ja asunnon edellisiä asukkaita moitteettomasti 18 vuotta. Toimiva se on vieläkin ja kelpaa näköjään korkeasta iästään huolimatta hyvin kiertoon, sillä ostohalukkaita ehti kertyä jonoksi asti. Otin kunnon kuvat ja laitoin hinnan matalaksi, 40 euroon. 
 

 

Ostaja aikoo laittaa lieden vuokra-asuntoonsa ja hänellä oli kiire saada hella ennen kuin vuokralainen vaihtuu. Eipä siinä mitään, kyllähän me ilman liettä pärjäilemme jonkin aikaa. Varmaan kokkausintokin vain kasvaa, kun en pääse edes kananmunia keittämään.

 
Ennen lieden lähtöä tein ruokia ja leivoin liukuhihnalta syötävää pakastimeen. On kiva, jos saamme edes jotain itse tehtyä ruokaa ja leipomuksia lähiaikoina.
 
 
 
Opin myös uutta. Olin kuvitellut, että hellan irrottaminen on helppo homma: töpseli vain irti seinästä ja koneen voi kärrätä ulos. Mutta eihän se niin mene. Liesi kun ei ole kiinni tavallisessa pistorasiassa, vaan se on kytketty sähköverkkoon kolmivaiheisesti.
 
Mies valaisi minua, että kytkentään tarvitaan viisi johdinta: kolme vaihejohdinta, nollajohdin ja maadoitusjohdin. Hella saa tarvitsemansa suuren sähkötehon kolmen sulakkeen kautta. Jos siis olet vaihtamassa liettä, varaudu siihen, että tarvitset sähköasentajan apua.
 
 
 

 

 

Onneksi olemme tilanneet uuteen keittiöömme myös asennuspalvelun keittiötoimittajalta emmekä ala itse tuhrata sen kanssa. Asennuspalvelu huolehtii myös siitä, että sähkö- ja putkimiehet hommataan paikalle oikeaan aikaan ja uusi liesi, valaisimet ja muu saadaan sujuvasti paikoilleen. Keittiötoimittajan valinnasta ja uuden keittiön suunnittelusta voit lukea aiemmista postauksistani.
Lieden jälkeen meiltä lähtee astianpesukone, jonka myin myös tori.fi:ssa. Tiskikone on viisi vuotta vanha ja todella hyvässä kunnossa, joten kehtasin pyytää siitä 100 euroa. Olisin kai voinut pyytää enemmänkin, koska kysyntää näytti riittävän ja ostaja halusi koneen niin innokkaasti, että suostui jopa maksamaan sen etukäteen. Mutta pääasia, että vanhoille koneille on käyttöä ja itse pääsimme niistä eroon.
 
Einesruokien lisäksi siirrymme siis käsin tiskaukseen. Homma vaikeutuu vähitellen. Seuraavaksi meiltä puretaan koko keittiö ja kalusteet lähtevät uuteen kotiin. En ole ikinä elänyt keittiörempan keskellä, joten tiedossa on ihan uusi kokemus. Kerron lisää lähiaikoina.
 
 
 
 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *