Kaunis, ajaton alpakkaneule kevääksi

Kaupallinen yhteistyö: Alpa

Olen miettinyt viime päivinä arjen pieniä iloisia asioita. Elämässä ei nyt koronapandemian aikana ole suuremmin vaihtelua tai kohokohtia, joten täytyy ottaa ilo irti pienistä asioista. Ja niitähän löytyy, kun tarkemmin ajattelee.

Tällä viikolla olen iloinnut esimerkiksi siitä, että satoi lunta ja pääsin vielä kerran hiihtämään, vaikka olin jo pakannut sukset ja monot varastoon. Kevät puskee sinnikkäästi, lisääntyvä valo piristää mieltä ja tulppaanit ovat kauniita. Siitäkin on syytä olla onnellinen, että korona-aikaa on eletty jo vuosi ja silti koko perhe on pysynyt terveenä. Keksin paljon muitakin ilonaiheita, mutta oikaisen nyt suoraan tämän postauksen varsinaiseen aiheeseen.

Viime viikkoina olen iloinnut uudesta alpakanvillaisestia Drizzle-neuletakistani. Se on toiveideni täyttymys, sillä odotin monta vuotta, että lempparineuleestani tulisi myyntiin myös luonnonvalkoinen väri. Minulla on ennestään viininpunainen Drizzle. Se on kaunis ja lämmin,  ja sopii mielestäni täydellisesti talveen – vaikka toki olen sitä kesälläkin käyttänyt. Olen kuitenkin kaivannut kevääksi ja kesäksi vaaleampaa neuletakkia.

Kannatti odottaa. Luonnonvalkoinen, värjäämätön ja luonnollinen alpakkaneule on ihana! Jos olet seurannut blogiani, tiedät, että olen sisustelijanakin hulluna luonnollisiin sävyihin ja materiaaleihin, villaan, pellavaan, puuhun.

Neule solahtaa sattumalta täydellisesti myös olohuoneen sisustukseen, jos jätän sen sohvan tai tuolin nurkalle lojumaan. Tuo on täysin epäolennainen seikka, mutta jollakin oudolla tavalla se vain miellyttää esteetikon silmää.

Drizzlessä on kaikki se, mitä neuletakilta odotan. Sen on valmistanut Alpa, vuonna 2012 perustettu kotimainen yritys, jonka päätuote ovat alpakan villasta valmistetut laadukkaat ja vastuullisesti tuotetut neuleet.

Mukavuus

Neuletakki on klassisen kaunis, ajaton ja mukava päällä ja siinä on napit ja tarpeeksi isot taskut. Napittomissa neuletakeissa on oikein viihdy, kun niitä ei saa kiinni, vaikka paleltaisi. Ja taskut nyt vaan ovat tarpeelliset ja käytännölliset, vähintään siksi, että niihin saa työnnettyä kädet tai nenäliinan.

Laatu

Neule tuntuu laadukkaalta ja napakalta ja istuu hyvin päällä. Se on muotoon ommeltu, mikä tarkoittaa sitä, että saumat ovat kestävät ja kauniit. Yksityiskohdat on tehty huolellisesti, eikä hutiloinnin jälkiä näy.

Lämpö

Alpakan villan kuidussa on ilmataskuja, jotka tekevät siitä lämpöä hyvin eristävän. Vaikka neuletakki on lämmin, se on kivalla tavalla kevyt ja sopii hyvin kevääseen ja myös kesän viileisiin päiviin ja iltoihin. Neule ei hiosta, vaan hengittää hyvin.

Olen käyttänyt viininpunaista Drizzleäni myös takin alla ulkoillessa ja huomannut, että alpakanvilla siirtää kosteutta tehokkaasti ja pysyy kuivana ja mukavantuntuisena myös liikkuessa.

Käytännöllisyys

Tiesitkö muuten, että alpakan villan kuidut ovat pitkiä ja siksi neule kestää hyvin nukkaantumatta? Ja mikä parasta, Alpa-neule pehmenee ja paranee vain käytön myötä.

Se on myös helppohoitoinen, sillä sileä alpakanvillakuitu hylkii likaa. Neule raikastuu tuulettamalla ja sen pesutarve on lähes olematon, mikä on iso ilo ja helpotus, sillä en todellakaan ole mikään käsipyykin ylin ystävä.

Monikäyttöisyys

Tykkään tosi paljon myös neuleen herkästä pintakuvioinnista. Voin käyttää neuletakkia missä vaan, sisällä, ulkona, kotona, menossa, matkalla niin housujen kuin hameenkin kanssa. Nyt koronatalvena ja -keväänä olen kääriytynyt neuleeseen enimmäkseen kotona, mutta kohta alan käyttää sitä myös ulkona ja kesämenoissa, kunhan sää vähän lämpenee.

Joten, eipä muuta kuin iloisesti odottelemaan kevätkelejä!

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *