Kesän värejä ja tuoksua olohuoneeseen

Sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Nyt se on alkanut, kesä- ja luonnonkukkien ystävän paras kausi! Nautin niin siitä, kun voin pyrähtää pihalle tai niitylle ja poimia uutta täytettä maljakkoon milloin vain.

Tällä hetkellä olohuoneessa tuoksuvat huumaavat tuomenkukat *pellavansävyisessä Aalto-maljakossa. Muutama oksa riittää ilahduttamaan mieltä, piristämään sisustusta ja tuomaan kesäntuoksua kotiin. Kuvissa näkyvän maljakon hankin viime vuonna itselleni synttärilahjaksi.

Koivut ovat täydessä lehdessä ja luonto on suorastaan räjähtänyt vihreäksi. Kukkapenkistä pukkaa kuunliljoja, ruusuja ja muuta ihanaa. Omenapuu kukkii takapihalla hempein vaaleanpunaisin kukin. Kevätkaihonkukka ja pikkutalvio kukkivat sinisinä etupihalla alppiruusujen kupeessa ja mustikkapensas pukkaa lehtiä.

Alppiruusujen kukintaa odotan, ja myös jännitän, aina alkukesästä. Niillä on nimittäin taipumus pitää toisinaan taukoa kukinnasta. Saa nähdä, kuinka tänä kesänä käy. Viime vuonna alppiruusut kukkivat upeasti, joten tänä vuonna ne saattavat pitää taukoa.

Sipaisu vaaleanpunaista sohvalle ja luonnovaalea villamatto lattialle

Kesäisten kukkien innoittamana vaihdoin olohuoneen sohvalle hempeämmät koristetyynyt. Vaaleanpunainen ei ole lempivärini, mutta kesällä kelpuutan sitä ripauksen.

Viehkeä, herkkä väri piristää kivasti harmaata sohvaa. Kun vaaleanpunaista yhdistää neutraaleihin väreihin, kuten vaikkapa juuri harmaaseen, lopputuloksesta ei tule liian romanttista tai naisellista.

Olohuoneen lattiallle laitoin uuden, ihanan vaalean villamaton. Vaaleat sävvt miellyttävät erityisesti kesällä silmääni, tummat tuntuvat liian raskailta valoisaan vuodenaikaan.

Myös keittiö on saanut kesäisemmän ilmeen, kun vaihdoin sinne toissa viikolla kevyen ja eloisan, kotimaisen villamaton. Keittiö muuttuu vielä kesäisemmäksi, kunhan pääsen sinnekin luonnonkukkia keräilemään.

Lisää väriä ehkä?

Kaipaan sohvalle vielä jonkinlaista väriläiskää ja katseenvangitsijaa. Nyt sohvanurkkaus on aika tasainen ja ehkä vähän liiankin harmoninen. Sohvalle voisi sopia jokin kukikas, rehevä koristetyyny, jossa olisi pinkkiä, vihreää, rusehtavaa. Mielessäni näen tyynyssä pionin, yhden lempikukistani. Olisiko ehdotuksia?

Mutta eiköhän mieluinen tyynynpäällinen jossain vaiheessa löydy. Tarkka ennakkomielikuva saa minut tosin joskus  ”putkinäköiseksi”: katseeni hakee vain tietynlaista juttua ja sulkee muut potentiaaliset vaihtoehdot pois, vaikka ne olisivat hyvinkin sopivia. Tai ehkä unohdan koko tyynyn. Pian ulkoa saa poimia monenvärisiä kukkia, ja iIloinen luonnonkukkakimppu maljakoineen käy mainiosti katseenvangitsijasta.

Huomasin muuten, että Aalto-maljakosta on tullut taas uusia upeita värejä, lämmin kupari ja kesäisen raikas ultramariininsininen. Maljakoiden värit vaihtelevat kausittain ja mallejakin on kokoelmassa niin monta, että jokainen löytää varmasti mieleisensä. *Mikä Aalto-maljakon väreistä ja malleista on sinun suosikkisi?

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *