Ihanat pellavapyyhkeet! Miksi pellava on paras keittiöpyyhkeeksi?

Sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä

Käsipyyhe, astiapyyhe, leivinliina. Pellavasta valmistettu pyyhe on monikäyttöinen, kaunis ja käytännöllinen. Sillä on monia hyviä ominaisuuksia, joiden takia se päihittää keinokuituisen ja puuvillaisen pyyhkeen. Lue tästä, miksi pellavapyyhe on mielestäni paras keittiöpyyhe.

Mummokin sen tiesi: pellava on paras. Mummoni käytti keittiössä, kylpyhuoneessa ja saunassa pelkästään pellavaisia pyyhkeitä. Lapsena en niistä liiemmin tykännyt. Ne olivat minusta tylsän ja ankean värisiä, vähän karheitakin etenkin uutena.

Nykypäivän pestystä pellavasta valmistetut pyyhkeet ovat ihanan pehmeitä ja tuntuvat miellyttäviltä ihoa vasten. Herkullisia värejäkin on vaikka kuinka paljon. Omaan keittiööni olen valinnut lähinnä tummanruskeaa, kanelia, beigeä, harmaata ja vaaleanpunaista.

Vaaleanpunainen pellavapyyhe

Pellavarakkauteni alkoi, kun sain viitisen vuotta sitten lahjaksi pari pellavapyyhettä. Sittemmin olen hankkinut meille lisää pellavapyyhkeitä ja ottanut käyttöön äidiltä saamiani perintöpyyhkeitä. Kotona ei voi koskaan olla liikaa kauniita pellavapyyhkeitä!

Pellava on keittiöpyyhkeenä kaunis ja käytännöllinen. Lue tästä, miksi.

Pellava on kestävää ja pitkäikäistä

Pellavan sanotaan kestävän normaalissa käytössä 20–30 vuotta, kun puuvillan elinikä on vain kolmisen vuotta. Uskon tämän, sillä meillä on vieläkin käytössä pellavapyyhkeitä, jotka mummoni kutoi neljäkymmentä vuotta sitten.

Pellava on erittäin imukykyinen

Koska pellava imee tehokkaasti kosteutta, se pääsee oikeuksiinsa käsi- ja astiapyyhkeenä. *Rento, pesty pellavapyyhe, kuivaa kädet hetkessä. Sillä on kätevä pyyhkäistä astiat kuiviksi tai jättää ne kuivumaan pyyhkeen päälle.

Käytän pellavapyyhkeitä myös leivonnassa: kohotan pullat ja sämpylät pyyhkeen alla ja pidän valmiin vuokaleivän sen alla lämpimänä. Meillä onkin keittiössä aina useampi pellavapyyhe eri tarkoituksiin.

Pellava kuivuu nopeasti

*100-prosenttinen pellava, esimerkiksi tämä laadukas Lino-pyyhe, kuivuu nopeasti ja pysyy raikkaana pitkään. Pellavakuitu on luonnostaan antibakteerinen ja allergisoimaton, eikä se ala haista helposti. Siksi se sopii mainiosti jokapäiväiseen käyttöön.

Pellava paranee vanhetessaan

Pellava pehmenee pesukertojen myötä. Jotkut pellavapyyhkeet voi pestä 60 asteessa, joten myös vaikeammat tahrat on helppo poistaa. Tarkista pesuohjeet tuotteesta, sillä suositellussa pesulämpötilassa on isoja eroja.

Pellava on ekologinen

Pellava on ympäristöystävällinen ja luonnollinen materiaali. Pellavakasvi on helppo viljeltävä, se kasvaa nopeasti eikä vaadi keinokastelua kuten esimerkiksi puuvilla. Pellavan viljely ei köyhdytä maaperää. Lisäksi pellavatuotteet ovat biohajoavia.

Pellava sopii jokaiseen keittiöön

Ekologiset pellavatuotteet tuovat arkeen ihanaa ylellisyyttä. Laadukas pellavapyyhe on tyylikäs, monikäyttöinen ja käytännöllinen osa keittiön sisustusta. *Pelkistetyn kauniita ja trendikkäitä Clean-pyyhkeitä on saatavana monessa ajattomassa värissä. Jokaiseen keittiöön löytyy varmasti sopiva väri, tykkäätpä sitten neutraalimmasta tai värikkäämmästä vaihtoehdosta.

Laadukas pellavapyyhe on myös ilahduttava ja helppo lahja, joka tulee aina tarpeeseen.

Milloin sinä piristit viimeksi keittiötäsi kauniilla pyyhkeillä? *Joulun alla keittiöön sopivat kivasti vaikkapa Finlaysonin kauniit kanervanpunaiset pellavapyyhkeet, jotka myydään tuplapakkauksessa.

Pellavan lisäksi toinen lempimateriaalini on luonnollinen villa.  Sinua voisi kiinnostaa myös postaukseni elämäni pehmeimmästä villaviltistä – katso täältä. Villavilttiin on niin kotoisaa kääriytyä pimeinä syys- ja talvi-iltoina.

Vaalean beige pellavapyyhe

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *