Takuuvarma tahranpoistaja tehoaa jopa valkoiseen mattoon

Olen viime päivinä oppinut kantapään kautta, että suklaa ja valkoinen matto eivät sovi yhteen. Suklaatahra valkoisessa matossa on kuin huutomerkki. Se pistää silmään niin, että sattuu. Tuijotin ja tuskailin tovin rumaa ruskeaa tahraa, kunnes muistin, että meillähän on kaapissa sappisaippuaa. Se on siivoojan ja pyykkääjän paras kaveri, ekologinen ja edullinen ihmeaine, jolla saat puhdistettua vaikeatkin tahrat vaatteista ja matoista. Onko se sinulle tuttu?

Jos kotonasi on valkoinen matto, vältä suklaata – tai älä ainakaan syö sitä maton läheisyydessä. Itse onnistuin tahrimaan peräti kaksi valkoista villamattoa suklaaseen, vaikka nimenomaan varoin sitä. Ehkä suklaapatukasta putosi muru matolle ja liiskautui siihen jalan alla.

Ensin huomasin, että olohuoneen Haiku-matossa on pieni ruskea tahra. Tunnustan, että saatoin nauttia suklaapatukan sohvalla. Tätä ei pidä kertoa muulle perheelle. Matto on silmäteräni ja olen aina varoittelemassa muita sotkemasta sitä.

Tänään silmiini pisti kaksi pientä ruskeaa tahraa työhuoneen Valkea-matossa. Mistä kummasta siihen oli tullut suklaamuru? Kulkeutunut kenties sukan pohjassa?

Tahrat eivät lähteneet pelkällä vedellä, joten turvauduin sappisaippuaan. Onko tuote sinulle tuttu? Sappisaippua on siivoojan ja pyykkääjän paras kaveri, ekologinen ja edullinen ihmeaine, jolla poistat haastavimmatkin tahrat.

Puhdistan sappisaippualla esimerkiksi tummia paidankauluksia ja meikkivoiteen tuhrimia valkoisia vaatteita. Hiero tahraa kostealla saippualla, anna vaikuttaa reilu vartti ja nakkaa vaate pesukoneeseen. Meikkivoide lähtee harvoin tavallisessa pesussa pois, mutta esikäsittely sappisaippualla hoitelee sen helposti.

Puhdasta ilman vahvoja kemikaaleja

Sappisaippua on luonnollinen, myrkytön, helppokäyttöinen ja tehokas tahranpoistoaine. Sitä valmistetaan naudan sappinesteeestä, johon lisätään kookosrasvan ja palmurasvan kaltaisia kasvirasvoja. Sappi saadaan lihatuotannon sivutuotteena.

Sappisaippuan vaikutus perustuu sappinesteen emulgoivaan vaikutukseen. Sappi toimii kuin saippua mutta se on paljon voimakkaampaa ja tehokkaampaa kuin pelkkä saippua.

Itse käytän Sonettin sappisaippuapalaa, jolla lähtevät esimerkiksi rasva-, väri-, muste-, ruoho-, suklaa- ja veritahrat. Muutaman euron saippua on erittäin riittoisa ja kestää pienen ikuisuuden, vaikka sitä käyttäisi joka päivä. Saippuaa voi painella tai hieroa varovasti suoraan tahran päälle tai raastaa pesuveden joukkoon käsi- tai konepesussa.

Sonett-sappisaippuaa myydään myös nestemäisessä muodossa. Molemmat ovat tehokkaita ja näppäriä käyttää, joten valinta on lähinnä makuasia.

Näin poistat tahran villamatosta sappisaippualla:

  • Poista tahra mielellään heti tuoreeltaan, ettei lika ehdi jämähtää.
  • Kokeile ensin, lähteekö tai haaleneeko tahra pelkän veden avulla. Kostuta vaalea froteepyyhe tai nukkaamaton mikrokuituliina kylmällä vedellä ja taputtele se läiskän päälle. Jätä pyyhe imemään rauhassa likaa ja kuivumaan paikoilleen.
  • Jos tahra on ehtinyt olla matossa vähän pidempään tai se on muuten sitkeää sorttia, ota avuksi sappisaippua. Kostuta saippua ja painele sillä tahraa. Älä hankaa. Hinkkaaminen levittää likaa ja painaa sen syvemmälle maton kuituihin. Saippualla käsitelty tahra voi näyttää entistä pahemmalta, mutta ei hätää. Anna vaikuttaa hetki.
  • Painele tahrakohtaa kostutetulla pyyhkeellä tai liinalla kunnes tahra katoaa vähitellen. Malta taas olla hieromatta. Suklaatahraa jouduin painelemaan 15-20 kertaa ennen kuin se hävisi.  Pientä aluetta ei yleensä tarvitse sen kummemmin huuhdella.
  • Nauti puhtaasta matosta!

Nyt on ihanaa, kun valkoinen matto on taas valkoinen. Suklaatahrat lähtivät sekä olohuoneen että työhuoneen matoista niin hyvin, että enää en edes löydä likakohtia.

Jos puhdistat tahroja sappisaippualla värillisestä matosta, kokeile ensin varovasti, lähteekö matosta väriä. Niin saattaa joskus käydä, sillä saippua on tehokasta. Puhdistin kerran tahran värillisestä matosta ja tahrakohta jäi hieman muita kohtia vaaleammaksi.

Sappisaippua pelastaa monesta pinteestä ja pidentää vaatteiden ja mattojen käyttöikää, kun niitä ei tarvitse tahrojen takia hylätä.

 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Takuuvarma tahranpoistaja tehoaa jopa valkoiseen mattoon

  1. Kiitos hyvästä neuvosta,aion ostaa tuotteen.Tahrat ovat joskus tosi vaikeita poistaa.

    1. Olepa hyvä vain. Kiva, jos vinkistäni on hyötyä. Tahroja on tosiaan usein hirveän vaikeaa poistaa. Onneksi olen nyt löytänyt sappisaippuan. Tulikin mieleeni, että taidankin mennä testaamaan, josko saippua auttaisi poistamaan pari tahraa hupparista – pesussa ne eivät ole lähteneet. Mukavaa kesän jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *