Elokuun hämyisät illat – ihana aika nauttia tunnelmavaloista

Elokuussa nautitaan tunnelmavaloista

Rakastan elokuun hämyisiä iltoja. Pihalla ja terassilla on aivan erityinen tunnelma. Illat ovat vielä lämpimiä, mutta ne hämärtyvät hujauksessa ja yö kietoo kaiken mustaan hiljaisuuteen. Aurinkokennovalaisimet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa juurikin elo-syyskuussa. Nyt on paras aika nauttia tunnelmavaloista! Tule mukaan tunnelmaan ja katso tästä viisi vinkkiä aurinkokennovalaisimien käyttöön.

Ihanat elokuun illat ovat lempeitä, lämpöisiä ja hämyisiä. Pihalla on kiva kuljeskella, istua terassilla riipputuolissa ja nauttia vielä hetki kesän henkosista. Olen ripotellut pihallemme aurinkoenergialla toimivia valaisimia, joista tulee viihtyisä ja kodikas tunnelma. Suosikkejani ovat kauniit maapiikit, lyhdyt ja valoketjut.

Usko pois, aurinkokennovalaisimet eivät ole pelkästään kesävalaisimia. Päinvastoin, ne ovat parhaimmillaan elo-syyskuussa, kun päivissä on vielä lämpöä ja valoa, mutta illat pimenevät vauhdilla. Nyt on ihan paras aika nauttia tunnelmavaloista!

Jos et ole vielä ehtinyt hankkia tunnelmavalaisimia pihalle, parvekkeelle tai terassille, ei hätää. Aurinkokennovalaisimia myydään monessa paikassa alennettuun hintaan juuri nyt, loppukesällä ja alkusyksyllä. Voit tehdä todella edullisia ja hyviä hankintoja, joista on iloa tänä syksynä ja seuraavina kesinä.

Vaikka välillä sataa, pian taas paistaa. Kun hankit aurinkokennovalaisimet nyt, ne ovat valmiina heti ensi keväänä, kun päivät pitenevät ja valaisimet latautuvat auringossa.

5 vinkkiä aurinkokennovalaisinten käyttöön

Aurinkokennovalaisimien käyttö on helppoa ja huoletonta, mutta joitakin pieniä niksejä on hyvä tietää.

Sijoita oikein

Aurinkokennovalaisimessa oleva kenno kerää aurinkoenergiaa ja muuttaa sen sähköksi, joka varastoituu valaisimen akkuun. Valaisin toimii parhaiten, kun se saa mahdollisimman paljon valoa päivällä. Sijoita valaisin tai siihen yhdistty erillinen aurinkokenno aurinkoiseen paikkaan, ei esimerkiksi katoksen tai puiden alle tai varjoon.

Tarkista, ettei valaisimeen/ kennoon osu illalla piha- tai katulampun valo. Silloin aurinkokennovalaisin ”luulee”, että on valoisaa eikä syty, vaikka ulkona olisi hämärää.

Lataa tarpeeksi

Aurinkokennovalaisin latautuu yleensä hyvin aurinkoisen päivän aikana ja syttyy hämärän tullen automaattisesti. Kun otat käyttöön uuden aurinkokennovalaisimen, sen latautuminen kestää aluksi pidempään, jopa muutaman päivän, pilvisellä säällä pidempäänkin. Älä siis huolestu, vaikkei valaisin syttyisi heti ensimmäisenä iltana.

Muista poistaa valaisimen päällä oleva suojakalvo ennen kuin laitat sen latautumaan.

Pidä puhtaana

Puhdas aurinkokenno toimii parhaiten. Pyyhkäise lika ja pöly silloin tällöin mikrokuituliinalla, jotta aurinkokenno voi kerätä mahdollisimman paljon auringonvaloa.

tarkista on-asento

Aurinkokennovalaisimen latauksen kesto riippuu säästä ja aurinkokennon latauskapasiteetista. Pilvisen tai sateisen päivän jälkeen valaisin palaa illalla lyhyemmän aikaa, tai ei lainkaan, jos sää on ollut kovin huono koko päivän. Joskus valaisin ei syty siksi, että kytkin on jäänyt vahingossa off-asentoon. Kytkin löytyy yleensä valaisimen tai kennon alta piilosta.

Tuo talveksi suojaan

Aurinkokennovalaisimen käyttöikä pitenee, kun säilytät sen talven yli sisätiloissa suojassa lumelta ja pakkaselta. Jotkut aurinkokennovalaisimet toimivat jotenkuten myös aurinkoisina talvipäivinä – testattu on – mutta monet valaisimista eivät sovi talvikäyttöön eikä niiden akku lataudu talvipäivinä täyteen.

  • Tähän loppuun ja näihin elokuun tunnelmiin sopii hyvin lainaus Tove Janssonin Kesäkirjasta:
    ”Joka kerta yöt pimenevät aivan huomaamatta. Jonain iltana elokuussa sitä menee ulos asialle, ja yhtäkkiä kaikki on sysipimeää, iso lämmin musta hiljaisuus talon ympärillä. Jatkuvasti on kesä, mutta se ei enää elä, se on seisahtunut kuihtumatta, eikä syksy ole vielä valmis tulemaan. Tähtiä ei vielä ole, vain pimeää.”
Vinkki

Elokuun hamyisat illat

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *