Viisi ihanaa maljakkovinkkiä – näin vaihtelet sisustusta helposti

Sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä

Rakastan maljakoita! Jos säilytystilasta ei olisi puutetta, sanoisin, ettei maljakoita ole kotona koskaan liikaa. Maljakot ja niihin sujautettavat kasvit ovat helpoimpia keinoja muuttaa huoneen sisustusta ja tunnelmaa. Katso tästä kuvat ja lue parhaat maljakkovinkkini.

Maljakoilla ja kasveilla on helppoa piristää omaa mieltä ja tuoda vaihtelua sisustukseen. Sama sohvanurkkaus näyttää erilaiselta riippuen siitä, millainen maljakko pöydällä on ja millaisia kasveja siihen on sujautettu.

Katso, kuinka helposti muokkaat sisustusta erilaisilla maljakoilla ja kukilla. Löydät postauksestani myös viisi vinkkiä ihanista maljakoista. Nämä maljakot ovat kauniita sisustuselementtejä myös sellaisenaan.

Kokeile syksyyn sopivia kuivattuja kasveja

Syksyisin meillä on olohuoneen maljakossa yleensä erilaisia kuivattuja heiniä. Ne sopivat mielestäni kivasti synkkenevän syksyn tunnelmaan ja maanläheisiin väreihin. Olen kerännyt ja kuivattanut heiniä itse ja ostanut niitä joskus myös valmiiksi kuivatettuina.

Yksi lempparivaasini on *pellavanvärinen Aalto-maljakko, jonka olen saanut äidiltäni synttärilahjaksi. Aalto-maljakko on yksi maailman kuuluisimmista lasiesineistä, mitä en yhtään ihmettele. Onhan se aivan upea.

Jokainen Aalto-maljakko valmistetaan yksittäin Iittalan lasitehtaalla suupuhaltamalla. Maljakoiden värit vaihtelevat kausittain, ja tähän pellavaan ihastuin heti, kun näin sen ensimmäisen kerran.

*Tässä alla näkyy Cooee Designen Pilari-maljakko, josta haaveilin pitkään ennen kuin raaskin ostaa sen. Vaasiin sujahtavat pitkätkin kasvinvarret mukavasti.

Kuvassa Pilari on saanut täytteekseen kuivattuja kukkia. En raaskinut heittää pois miehen tuomaa kukkakimppua, vaan kuivasin sen. Kimppu on mielestäni nätti näinkin ja sopii syksyn lakastuvaan luonteeseen.

Pilari on upea ja näyttävä myös sellaisenaan. Usein pidänkin sitä tyhjänä piirongin päällä.

Taita talvi tulppaaneilla

Talvella tapaan pitää *Aalto-maljakossa kuivakukkia ja -heiniä tai ilahdutan itseäni ostamalla leikkokukkia, yksittäin tai kimppuna. Valitsen kukat sen mukaan, mikä juuri sillä hetkellä tuntuu miellyttävän silmää.

Kevättalvella alkaa tehdä mieli tulppaaneja. Iloisen väriset tulppaanit muistuttavat tulevasta keväästä ja piristävät kotia ja mieltä.

Kun kukat alkavat repsahtaa, voit antaa niille jatkoaikaa tulppaanihieronnalla. Oletko kokeillut? Jos et, suosittelen. Saatat yllättyä, miten erilaisia kukista tulee. Niitä tuskin tunnistaa tulppaaneiksi.

Kerää kevättä vaasiin

Varma kevään merkki on, kun valkovuokot ja kirsikkapuut kukkivat pihalla. Silloin alkaa maljakko- ja kukkafanin onnenaika, kun voi käydä poimimassa täytettä maljakkoon omalta pihalta.

*Valkovuokot istuvat nätisti vaaleanpunaiseen Marimekon Flower -maljakkoon. Varmaan tunnistatkin tämän klassikon? Lasinen maljakko on valmistettu suupuhaltamalla. Pieni Flower on syötävän suloinen ja sopii ihanasti kevään herkille kukille.

Flower-maljakkoon en yleensä erikseen osta täytettä. Sujautan siihen kimpuista säästyneitä yksittäisiä kukkia tai oksia tai pihalta ja pientareilta löytyneitä luonnonkukkia.

Hyödynnä kesän kukkaloisto

Kesällä kukkaloisto on parhaimmillaan. Välillä vaivaa suorastaan runsaudenpula. Toisinaan käyn keräämässä maljakkoon rehevän kimpun luonnosta tai omalta pihalta, toisinaan asetan maljakkoon vain muutamia yksittäisiä kukkia.

Tanskalaisen perheyrityksen, *House Doctorin Bubble-maljakko sopii sekä yksittäisille kukille että pitkävartisille kimpuille. Kun vaasissa on vettä, se heijastelee hauskasti ympäristöä. Kukan varretkin näkyvät nätisti kirkkaan lasin lävitse. Näitä kauniisti ja persoonallisesti muotoiltuja maljakoita on montaa eri kokoa. Omani on 35-senttinen ja se onkin korkein maljakkoni.

*Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, haluan esitellä sinulle Cooee Designen Ball-maljakon. Pieni, pallomainen keraaminen Ball-maljakko on käsintehty ja käsinmaalattu. Siksi jokainen tämän sarjan maljakko on yksilöllinen.

Pyöreän muodon lisäksi tykkään tässä maljakossa erityisesti matasta ja pehmeästä pinnasta. Ball-maljakoita on useita eri värejä. Oma maljakkoni on väriltään sand, mutta haaveilen vielä hankkivani muitakin värejä sille seuraksi.

Nauti maljakoista myös tyhjänä

Maljakot ovat kaunis lisä sisustukseen myös sellaisenaan. Ne eivät aina välttämättä kaipaa kasveja. Tämä helpottaa myös säilyttämistä, kun kaikkia tyhjiä maljakoita ei tarvitse tunkea kaappiin. Itse pidän tyhjiä maljakoita olohuoneen ja makuuhuoneen senkkien päällä osana sisustusasetelmia.

Maljakko- ja kasvirakkauteni näkyy selvästi myös Instagram-tilini kuvavirrassa. Suurimmasta osasta kuvistani voit bongata maljakon, kasvin tai molemmat, vaikka en tietoisesti ajattele kalastelevani niitä kuviin. Tervetuloa seuraamaan minua myös Instagramiin, jos tykkäät sisusteluaiheisista postauksista!

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *