Mistä lokoisa lepotuoli lukunurkkaukseen?

Taas kävi niin kuin sisustelussa usein käy. Muutat yhtä paikkaa, joka johtaa siihen, että on muutettava toista, jonka jälkeen kolmaskin kaipaa pienempää tai isompaa säätöä. Tällä kerralla lumipalloefekti vyöryi työhuoneeseeni, jonka lukunurkkaukseen olen viimeiset viikot haeskellut kaunista ja lokoisaa lepotuolia.

Kierre alkoi, kun esikoinen muutti kesällä opiskeluasuntoon. Ajattelimme tehdä hänen entisestä huoneestaan vierasmakuuhuoneen. Noh, homma on edelleen kesken ja huone kalustamatta, mutta remontoitua sentään saimme huoneen kesällä. Maalasimme seinät ja asensimme nätin laminaatin muovimaton tilalle.

Pojan entiseen huoneeseen tulee sänky tai vuodesohva – en ole päättänyt vielä – joten emme tarvitse enää työhuoneen vuodetuolia. Hakolan laadukas vuodetuoli on toiminut mainiona varavuoteena ja mukavana löhötuolina, mutta myin sen kuukausi sitten. Myös heiluvan lattiavalaisimen vaihdoin keväällä.

Työhuoneessa on ollut siitä lähtien ammottava aukko, jonka täytin tilapäisesti makuuhuoneen korituolilla. Korituoli ei ole mikään maailman mukavin tuoli istua, mutta täyttää tyhjän kohdan. Se toimii lähinnä tavaroiden laskupaikkana ja hetkellisenä istahtamispaikkana, kunnes löydän kunnollisen tuolin.

Vuodetuoli oli jykevä ja raskas sekä muotoilultaan että painoltaan, oikea muuttomiehen painajainen. Nyt haluaisin huomattavasti kevyemmän lepotuolin lattiavalaisimen kaveriksi. Tuoli näkyy oviaukosta olohuoneeseen, joten haluan, että se on kaunis myös katsella.

Tuoli saisi olla siro ja pienikokoinen, mutta silti siinä pitäisi olla mukava ja tukeva istua. Haluaisin, että tuoli on muotoilultaan ajaton ja hillitty. Jalat saisivat olla tammea ja kankaan sävy jotakin vaaleanharmaata, beigeä, luonnonvalkoista. Jottei menisi liian helpoksi, tuolin pitää olla laadukas, mutta se ei saa maksaa maltaita. Kotimaisuus olisi plussaa.

Kuulostaako mahdottomalta?  En ole vielä löytänyt kaikin puolin sopivaa, vaikka hyviä ehdokkaita kyllä on. Esimerkiksi Hakolan Day, Adean Lin ja Habitatin Dena voisivat vastata toiveitani, mutta en ole ehtinyt vielä käydä koeistumassa. Mietin myös, paljonko olen valmis satsamaan tuoliin rahallisesti.

Olisiko sinulla hyviä ehdotuksia? Otan mielelläni vinkkejä vastaan!

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *