Viisi vinkkiä, kuinka säästää satasia kodin vakuutusmaksuissa

Sisältää mainoslinkin, linkki on merkitty *-merkillä.

Tsadaa, sain säästettyä lähes 500 euroa tämän vuoden vakuutusmaksuista! Kodin vakuutuksia kannattaa kilpailuttaa muutaman vuoden välein, sillä oma, tuttu vakuutusyhtiö ei välttämättä tarjoa parasta hintaa. Kilpailutus on helppoa, hoituu nopeasti ja voit säästää tuntuvia summia vakuutusmaksuista.

Miksi kodin vakuutuksia kannattaa kilpailuttaa? Vastaus on yksinkertainen: rahan takia. Vakuutukset ovat usein ”pakollinen paha” tai välttämätön meno, mutta viisaasti kilpailuttamalla niistä voi nipistää sievoisen summan. Oma, tuttu vakuutusyhtiö ei välttämättä tarjoa sitä parasta hintaa.

Olen itse asiakkaana usein turhankin uskollinen. Saatan käyttää saman firman palveluita vuosia tai vuosikymmeniä, on kyse sitten pankista, kampaajasta tai vakuutusyhtiöstä. Harva vakuutusyhtiö kuitenkaan tarjoaa uskollisuusalennusta siitä, että pysyt heidän asiakkaanaan vuodesta toiseen.

Vakuutukset kannattaa kilpailuttaa muutaman vuoden välein ja silloin, kun elämässä tapahtuu isohkoja muutoksia – muutat esimerkiksi isompaan tai pienempään asuntoon, hankit kesämökin tai aikuistuneet lapsesi muuttavat kotoa.

Havahduin tutkailemaan vakuutuksiamme, kun esikoinen muutti opiskelemaan. Huomasin muun muassa, että meillä on ”päällekkäin” meneviä vakuutuksia eli maksan joistakin vakuutuksista turhaan.

Mukavasti tuntipalkoille

Kun urheileva nuoremme lähti hankkimaan terveysvakuutusta, päätin pyytää kyseisestä vakuutusyhtiöstä samalla tarjouksen koti- ja autovakuutuksista. Tarjous oli yllätyksekseni niin hyvä, että se päihitti mennen tullen oman vakuutusyhtiön hinnat. Pyysin tarjouksen vielä omasta vakuutusyhtiöstä, mutta he eivät pystyneet lyömään muualta saamaani tarjousta.

Laskeskelin, että säästän tarjoukseen tarttumalla ja vakuutusyhtiötä vaihtamalla melkein 500 euroa tämän vuoden vakuutusmaksuista.

Vakuutusten kilpailutus on helppoa ja nopeaa ja siinä pääsee usein mukavasti tuntipalkoille. Kun istut alas ja sijoitat tunnin tai pari vakuutustilanteesi ja saamiesi tarjousten läpikäymiseen, voit säästää jopa satoja euroja. Eniten aikaa menee usein nykyisen tilanteen kartoittamiseen. Tarjousten pyytäminen sinänsä on nopeaa ja jouhevaa. *Helpoiten ja täysin ilmaiseksi se onnistuu Vakuutustiedot.fi -palvelussa. Onko palvelu sinulle tuttu?

Olen usein vakuutuksia kilpailuttaessani huomannut, että hinnoissa voi olla poskettomia eroja. Toki myös vakuutusehdoissa on eroja, joten tarjousten välille ei aina voi vetää täysiä yhtäläisyysmerkkejä. Mieluummin näen hieman vaivaa kilpailuttamalla vakuutuksia ja vertaamalla hintoja kuin maksan summamutikassa kovaa hintaa.

Viisi vinkkiä säästää satasia kodin vakuutusmaksuissa

Koska sinä kilpailutit viimeksi vakuutuksesi? Poimi tästä vinkit, mitä vakuutusten kilpailuttamisessa kannattaa ottaa huomioon.

Kartoita nykyiset vakuutuksesi

Jotta voit kilpailuttaa vakuutuksesi tehokkaasti, käy ensin lävitse, mitä vakuutuksia sinulla on, missä ja mihin hintaan. Mitä nykyiset vakuutuksesi pitävät sisällään ja onko niiden sisältö ajan tasalla? Esimerkiksi auton arvo putoaa vuosittain, eikä vanhempi menopeli ehkä vaadi enää niin kattavaa vakuutusturvaa kuin tuliterä auto.

Tarkista myös, maksatko kenties vakuutuksesta, jota et enää tarvitse. Tarpeettomia vakuutuksia saattaa jäädä ”roikkumaan” etenkin silloin, jos samassa yhtiössä on useita vakuutuksia ja laskut tulevat könttänä.

Pohdi, kuinka laajan vakuutusturvan tarvitset. Riittääkö esimerkiksi, että kotivakuutus korvaa vain isot vahingot, kuten tulipalon ja vesivahingon, vai haluatko, että myös rikkoontumiset korvataan? Mitä vähemmän vakuutus korvaa, sitä halvempi se luonnollisesti on.

Vakuutuksen hintaan vaikuttaa myös omavastuu. Suurempi omavastuu merkitsee pienempää vakuutusmaksua, mutta toisaalta saat vahingon sattuessa vähemmän korvausta.

Pyydä tarjouksia

Vakuutukset on helppo kilpailuttaa netissä. Vakuutusyhtiöiden sivuilla on laskureita ja lomakkeita, joiden avulla kilpailuttaminen sujuu jouhevasti. Vertailua helpottaa esimerkiksi se, että laitat tarjouspyyntöön saman suuruisen omavastuun kuin nykyisessä vakuutuksessasi on. Toki vakuutuksia voi kilpailuttaa myös soittamalla tai meilaamalla vakuutusyhtiöön.

Kätevimmin kilpailutat nykyisiä ja uusia vakuutuksiasi netissä *Vakuutustiedot.fi -palvelussa. Palvelussa voit kilpailuttaa helposti yksittäisen, useamman tai kaikki vakuutuksesi yhdellä kerralla kotisohvalta tai pyytää tarjouksia yhdestä tai useammasta uudesta vakuutuksesta haluamistasi vakuutusyhtiöistä. Palvelun käyttäminen on ilmaista.

Vaihda milloin vain

Voit kilpailuttaa vakuutuksia ja vaihtaa vakuutusyhtiötä oikeastaan milloin vain. Ei siis tarvitse odottaa, että vakuutuskausi päättyy tai on päättymässä. Voit kilpailutttaa vakuutuksesi heti tänään tai huomenna, vaikka olisit juuri maksanut vakuutusmaksun.

Jos löydät toisesta yhtiöstä halvemman vakuutuksen, voit vaihtaa yhtiötä lennosta. Saat entisestä vakuutuksestasi maksunpalautuksen siltä ajalta, jolta vakuutusturvaa jäi käyttämättä.

Tutustu tarjoukseen

Tutustu rauhassa tarjoukseen tai tarjouksiin ennen kuin teet valinnan ja tarkista, mitä turvia tarjottu vakuutus sisältää. Vakuutuksia on saatavilla eri laajuisina, korvauksen määrässä voi olla eroja ja omavastuu voi olla erisuuruinen.

Halvin vakuutusvaihtoehto ei aina ole paras mahdollinen, mutta kannattaa muistaa, ettei liikaakaan kannata maksaa.

Kun olet hyväksynyt uuden vakuutustarjouksen ja uudet vakuutukset on myönnetty, vanhat vakuutukset pitää irtisanoa. Voit irtisanoa ne itse tai uusi vakuutusyhtiö voi hoitaa asian valtuutuksellasi. Irtisanominen tehdään kirjallisesti. Ainakin omassa vakuutusyhtiössäni se onnistui helposti kirjautumalla verkkopalveluun ja valitsemalla vakuutuksen kohdalta, että haluan irtisanoa kyseisen vakuutuksen.

Tarkista, että uusi vakuutus on voimassa silloin, kun vanha vakuutusturva päättyy. Ole myös tarkkana, ettet vahingossa irtisano kaikkia saman sopimusnumeron alla olevia vakuutuksia, jos se ei ole tarkoituksesi.

Seuraa vakuutusmaksuja myös jatkossa

Tarkista, kuinka kauan saat alennusta vakuutusmaksuista. Usein vakuutusyhtiö tarjoaa tilapäisen alennuksen ensimmäisen vakuutuskauden maksuista. Määräajan jälkeen alennus poistuu ja vakuutuksen hinta nousee automaattisesti normaalille tasolle. Moni vakuutusyhtiö luottaa siihen, ettei asiakas jaksa kilpailuttaa vakuutustaan enää seuraavana vuonna. Niin kannattaa kuitenkin tehdä, etteivät säästöt valu hukkaan.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat myös keskittämisetuja. Voit saada merkittävää säästöä, kun keskittät useampia vakuutuksia samaan yhtiöön. Toisaalta voit menettää keskittämisedun, jos vaihdat osan vakuutuksista toiseen yhtiöön.

Jos olet kiinnostunut muistakin säästövinkeistä, tutustu myös näihin postauksiini:

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *