Mitä, jos muutto sujuisikin mukavasti?

Kaupallinen yhteistyö: Grabbarna Flytt

Muutto on iso ponnistus ja usein myös tunteita herättävä kokemus, koska omaan kotiin ja tavaroihin liittyy paljon muistoja. Stressikäyrä nousee helposti korkealle, eikä kukaan kaipaa lisästressiä siitä, että muuttofirma mokaa. Paras tapa helpottaa muuttoa on valita kunnollinen muuttofirma.

Esikoisemme muutti viime kesänä omilleen opiskelija-asuntoon. Pakattavaa ei ollut periaatteessa kovin paljoa, tai näin luulimme. Mutta käytännössä tavaraa tuntui olevan loputtomasti. Miten paljon kaappeihin mahtuukaan ja mitä kaikkea uuteen kotiin pitääkään kuljettaa. Se yllättää aina. Muutto on vääjäämättä myös stressaavaa, vaikka muuttolaatikoiden pakkaamisen aloittaisi kuinka ajoissa.

Helpota omaa urakkaasi

Nuoremme halusi muuttaa omin voimin, koska ”eihän sitä tavaraa niin paljon ole”. Urakoimme muuton oman perheen kesken. Vaikka muutto ja lapsen pois lähteminen kotoa oli rankkaa, tuntui hyvältä auttaa nuorta ja olla mukana tässä merkittävässä elämäntapahtumassa.

Koko kodin muuttoa en kuitenkaan ikinä hoitaisi, enkä ole hoitanutkaan, talkoovoimin. Kun muutimme nykyiseen kotiimme, pakkasin tavaroita kymmenen päivää vuorokaudet ympäriinsä. Siinä vaiheessa, kun muuttofirma saapui, tuntui valtavan huojentavalta luovuttaa homma heidän käsiinsä.

Se, että valitsee hyvän ja luotettavan muuttofirman, on mielestäni paras tapa lievittää muuttostressiä ja helpottaa omaa muuton aikaista, ja usein myös sen jälkeistä, elämäänsä.

Vertaile ja ota selvää

Luin Helsingin Sanomista, että muuttoyritysten toiminnasta valitetaan yhä useammin kilpailu- ja kuluttajavirastoon. Kun kuluttajaneuvontaan otetaan yhteyttä, kyse on yleensä hajonneista tavaroista tai erimielisyyksistä hinnanmuodostuksessa. Joissakin tapauksissa muuttoauto ei ole edes saapunut paikalle.

En tiedä, miten ihmiset yleensä valitsevat muuttofirman. Hinnalla on toki merkitystä, mutta ehkä sitä kaikkein halvinta ei kannata summamutikassa tilata. Muutto on kuitenkin keskimäärin sen verran harvinainen ja tärkeä tapahtuma ihmisen elämässä, että siihen kannattaa jonkin verran panostaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Itse teen niin, että selvitän ensin yrityksen taustoja ja muiden kokemuksia kyseisestä yrityksestä, olipa sitten kyseessä muutto tai mikä palvelu tahansa. Sosiaalisesta mediasta ja netistä saa aika paljon selville, kun vähän viitsii nähdä vaivaa ja tonkia. Varsinkin huonot kokemukset kuuluvat usein kauas.

Yritykseen voi myös ottaa yhteyttä, kysellä, kuulostella ja pyytää tarjousta. Ystävällisyys ja palvelualttius paistavat usein läpi pienissäkin asioissa. Myös referenssejä kannattaa lueskella.

Grabbarna hoitaa kaiken

Kun seuraavan kerran muutan, minulla on jo valmiiksi mietittynä potentiaalinen muuttofirma: Grabbarna Flytt. Tutustuin firman toimintaan ja olen kieltämättä aika vaikuttunut. Onko yritys sinulle tuttu?

Grabbarna Flytt sai alkunsa vuonna 2015, kun kolme opiskelijakaverusta halusi tienata taskurahaa ja saada samalla treeniä kantamalla painavia kalusteita. Alkuvaiheessa muuttofirman asiakaskunta koostui sukulaisista ja lähipiiristä, mutta kaverusten positiivinen ja periksiantamaton asenne johti nopeasti tarjouspyyntöjen ja töiden lisääntymiseen. Heidän mottonsa on ollut alusta asti se, että kaikki hoituu. Sellaista muuttoon liittyvää ongelmaa ei olekaan, etteivätkö kaverit lupaisi sitä ratkoa ja järjestää.

Tänä päivänä Grabbarna Flytt koostuu noin 100 työntekijän ringistä ja sillä on asiakkaita ympäri Eurooppaa. Firma palvelee sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä yli 20 000 muuton kokemuksella. Melkoisen paljon ja isoja asiakkaita kaverit ovat saaneetkin haalittua itselleen. Juuri lueskelin referenssejä, enkä voi kuin nostaa hattua. Jos yritys menestyy noin hyvin ja pitää asiakkaansa tyytyväisenä, palvelun on pakko olla hyvää.

vähän jotain ekstraa

Näin tavallisen kodinmuuttajan näkökulmasta minulle on tärkeää se, että saan muuttofirmasta kaikki tarvitsemani palvelut ja että firma tekee tinkimättä sen, minkä lupaa, mielellään vähän enemmänkin.

Muutossa minimitavoite on se, että tavarat siirtyvät paikasta toiseen, eikä mitään mene rikki. Grabbarna Flyttin tavoitteena on ylittää asiakkaan odotukset. Se kuulostaa hyvältä.

Grabbarna Flyttin muuttopalvelusta voi valita itselleen sopivan muuttopaketin aina yksittäisten kalusteiden muutosta koko kodin pakkaamiseen ja muuttoon. Heiltä saa myös tarvittavat laatikot ja pakkausmateriaalit. Lisäksi firma tarjoaa asiakkailleen varastointipalveluita ja muuttosiivousta tarpeen mukaan.

Paina nimi mieleen

Kiinnitän usein huomiota myös siihen, miten ympäristöystävällisesti firma toimii. Kestävä kehitys on keskeinen osa Grabbarna Flytt -muuttofirman arvomaailmaa.

He tarjoavat asiakkaille esimerkiksi kuljetuspalvelua: kuljettavat vanhoja kalusteita kierrätykseen ja rikkinäisiä tavaroita ja jätteitä pääkaupunkiseudun Sorttiasemille. Tämä on erittäin hyvä lisäpalvelu, sillä muuton yhteydessä tulee usein tarve päästä eroon vanhoista kalusteista ja tavaroista, joille ei ole enää käyttöä.

Muistan hyvin sen stressin, kun vanhan kodin piti olla tyhjä tiettynä päivänä, mutta tarpeetonta tavaraa lojui nurkissa vielä vaikka kuinka paljon. Niiden myymiseen ja kierrättämiseen tuhraantui päiväkausia enkä sittenkään päässyt kaikesta eroon.

Painahan yrityksen nimi mieleesi ja pyydä tarjous, kun seuraavan kerran suunnittelet muuttoa. Tarjouksen pyytäminen Grabbarnalta onnistuu helposti heidän nettisivujensa kautta.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *