Siro lepotuoli lukunurkkaukseen

Muistatko, kun huhuilin lokoisaa lepotuolia syksyn alussa ja kyselin vinkkejä myös täällä blogissa? Nyt olen löytänyt toiveideni tuolin! Kauan se kesti, mutta hyvää kannatti odottaa.

Säästän rahat aina etukäteen ja päätän, paljonko voin laittaa rahaa mihinkin hankintaan. Niin tein nytkin. Koska raha asetti rajat, haeskelu kesti pitkän tovin. Löysin kyllä monta tuolia, joista tykkäsin. Mutta niiden hinta keikkui tonnin kieppeillä, mikä oli minulle liikaa.

Toiveissani oli nojatuoli, joka on siro ja pienikokoinen, muotoilultaan pelkistetty ja ajaton, laadukas mutta kohtuuhintainen. Toivoin myös, että tuoli on kotimainen ja siinä on mukava ja tukeva istua. Tämä tuoli täyttää kaikki toiveeni. Ainoa asia, josta jouduin tinkimään, on tuolinjalkojen väri. Ne eivät ole tammiset, kuten olisin halunnut, mutta enköhän kestä sen.

Löysin tuolin Askon tarjouspäiviltä ja sain hinnasta 40 prosentin alennuksen. Toimitusaika vain oli tuskastuttavan pitkä, kaksi kuukautta. Toisaalta, pitkät toimitusajat tuntuvat olevan korona-ajan uusi normaali, joten siihen lienee totuttava.

Ihastuin tuoliin ensinäkemältä, koska se herätti minussa mukavia muistoja ja lämpimiä tunteita. Meillä oli lapsuudenkodissani vähän samanlainen, joskin aivan eri värinen nojatuoli, johon oli kiva käpertyä lukemaan.

Kankaan väriksi valitsin luunvalkoisen, joka on kaunis sekoitus valkoisen ja beigen sävyjä. Väri ei ole niin kylmä kuin vitivalkoinen, vaan selvästi lämpimämpi. Väri sopii mielestäni kivasti huoneen luonnonvalkoiseen mattoon.

Ajattelin kaukonäköisesti, että neutraalin värinen, ajaton tuoli sopii monenlaiseen ympäristöön ja sisustukseen. Eihän sitä tiedä, jos joskus haluan siirtää sen johonkin toiseen huoneeseen, tai vaikka kokonaan toiseen asuntoon. Nytkin tuoli näkyy olohuoneeseen avonaisesta oviaukosta, joten haluan, että tuolia on kiva katsella.

Tuoli on valmistettu Suomessa ja se vaikuttaa laadukkaalta. Se on siroudestaan huolimatta jämäkkä, kangas on kestävää ja nyppyyntymätöntä ja yksityiskohdat huoliteltuja.

Erityisesti tykkään tuolin pyöreästä muotoilusta. Olen aina ollut hulluna pyöreisiin ja kaareviin muotoihin sisustuksessa. Niistä tulee pehmeää, rentoa, kodikasta tunnelmaa.

Tuolissa pyöreys tuntuu jotenkin pesämäiseltä, ja pyöreän tuolin syliin on ihana istahtaa. Siinä on hyvä lepuuttaa jalkoja ja aivoja työn lomassa. Työhuoneessani on sähkötyöpöytä ja teen töitä seisten, joten välillä tekee hyvää rentoutua mukavassa nojatuolissa.

Aikaisemmin työhuoneessa oli iso, raskas ja kulmikas vuodetuoli. Se oli varavuoteena ja istuimena mainio, mutta kaipasin tilalle kevyempää, ilmavampaa ja pehmeämpää tuolia. Emme enää tarvitse vuodetuolia, joten myin sen. Päätin jo silloin, että tuleva tuoli on pyöreämpi.

Lukunurkkaukseen tarvitaan ehdottomasti myös hyvä lukuvalo tai lattiavalaisin, jotta silmät eivät rasitu. Sellainen meillä jo olikin, joten ei tarvinnut muuta kuin asettaa uusi tuoli sen juurelle.

Tunnelmallista joulukuun alkua!

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *