Takapihan terassi pukeutuu kesään


Ryhdyin vasta juhannuksen kynnyksellä viimeistelemään terassia kesäkuntoon. Terassin viihtyisyyttä on helppo lisätä pienilläkin konsteilla, kuten kauniilla kukkakimpuilla ja aurinkovarjolla. 

Vou, tulipa hieno juhannussää! Lämpöä on jo aamupäivästä reilusti yli 20 astetta ja lähipäivinä tänne meille on luvassa 25-30 asteen paahdetta. On hyvä hetki kaivaa aurinkovarjo ulkovarastosta ja kiikuttaa se terassille, vihdoin.

Olen ollut jotenkin saamaton viimeistelemään terassia kesäkuntoon. Ehkä siksi, että olimme alkukesästä reissussa ja lisäksi olen odotellut, koska taloyhtiössämme aletaan vaihtaa takapihan väliaitoja. Ajattelin, että on hyvä pitää rempantekijöiden tiellä mahdollisimman vähän tavaraa. Mutta vanhat aidat ovat yhä paikoillaan eikä remppaajia ole näkynyt.

Niinpä virittelin varjon terassille, keräsin kesäisiä kukkia maljakkoon ja laittelin terassia viihtyisämmäksi. Olen edelleen tosi tyytyväinen, että nikkaroimme miehen kanssa terassille näkösuojan toissa kesänä. Näkösuojan rakentamisesta voit lukea täältä. Ison, ihanan ja juuri meille sopivankokoisen ja -värisen aurinkovarjon löysin viime kesänä Ikeasta.

Pari vuotta vanhassa riipputuolissa alkaa näkyä pieniä ruostumisen merkkejä, jos tarkkaan katsoo. Pidän tuolia talvellakin ulkona katoksen alla, koska se ei mahdu mihinkään muualle säilöön. Pehmusteet toki kerään suojaan.

Mutta muuten riipputuoli on hyvässä kunnossa ja siinä on kiva keinutella ja rentoutua. Tuoli on lempipaikkani terassilla.

Koska tykkään keinahdella, olen alkanut haaveilla myös riippumatosta. Lapsuudenkodissani oli pihapuiden välissä kesäisin riippumatto. Siinä me loikoilimme siskojeni kanssa kilvan, kun muilta touhuiltamme maltoimme.

Riippumatot näyttävät kehittyneen melkoisesti noista ajoista. Niihin on saatavilla tänä päivänä jopa jalustoja. Ripustamiseen ei siis välttämättä tarvitse löytää kahta sopivalla etäisyydellä olevaa puuta tai aidantolppaa, vaan riippumaton voi sijoittaa vaikka keskellä nurmikkoa.

Vietämme juhannusta kaupungissa, mutta enpä taida hirveästi ehtiä terassilla istuskelemaan. Eilen olin tanssinharrastajien ”the juhannustansseissa”, ja oli aivan huikea ilta ja yö. Tanssin jalkani puhki ja leijun vieläkin pää pilvissä.

Tänään ja huomenna ohjelmassamme on veneilyä merellä. Odotan innolla tämän kesän ensimmäistä veneretkeämme. Merivesi on vasta 15-16-asteista, mutta meinaan silti pulahtaa uimaan. Veden viileys ei minua haittaa, jos ja kun ilma on lämmin. Toissa juhannuksena meri oli aivan peilityyni, kun veneilimme Helsingin edustalla ja rantauduimme Pikku Leikosaareen. Se oli häkellyttävän hieno kokemus.

Hyvää ja aurinkoista juhannusta sinulle!

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *