Mikä moka! Voiko parkettivaurion korjata?

Vaurio parketissa

Minulle sattui hirveä moka. Muistatko, kun maalasin vessan kaakelit? Itse remppa meni ihan hyvin, mutta kaakelilattian esikäsittelyainetta sattui valumaan olohuoneen parketille.

Älä kysy, miten… Niin vain pääsi käymään, kun tyhmyyksissäni säilytin remppakamoja olohuoneessa – kassissa toki, mutta jotenkin purkki oli päässyt vuotamaan.

Esikäsittelyaine on tuhtia tavaraa, sillä se syväpuhdistaa kaakelit. Tilkka tuota ainetta riitti tekemään ilkeän näköisen läiskän parkettiin. En tiedä, kauanko aine ehti lattiassa vaikuttaa ennen kuin huomasin vaurion.

Harmitti ihan vietävästi. Läiskä oli kuin huutomerkki lattiassa, vaikka olikin vähän sivummalla. Tuijotin sitä yli puoli vuotta ja ajattelin, että moka mikä moka. Ei sille nyt vaan mitään voi.

Mutta sitten joku nokkelista Insta-tilini seuraajista totesi, että eikös kotivakuutus korvaa tuollaisen vahingon. No niinpä tietenkin! Miten en ollut tajunnut?

Otin yhteyttä vakuutusyhtiöön ja jonkin ajan kuluttua sieltä näytettiin vihreää valoa vaurion korjaamiselle. Aloin selvittää, mikä parkettifirma voisi tehdä korjauksen. Meinasi tulla tenkkapoo. Lähes kaikista firmoista vastattiin, että yksittäistä kohtaa on vaikeaa tai mahdotonta korjata siististi. Pitäisi hioa ja lakata koko lattia.

Koko lattian hiomiseen emme halunneet lähteä, koska lattia oli hiottu ja valkokuultolakattu viitisen vuotta sitten ja se oli melkoinen ruljanssi huoneen tyhjennyksineen.

Lopulta löysin yrityksen, joka lupasi laittaa asialle parhaan parkettimiehensä ja tehdä vauriokorjauksen. Hekin varoittelivat, että paikatusta kohdasta ei saa tehtyä täysin saman väristä muun lattian kanssa. Hyväksyimme sen. Pääasia, että ruma ja ärsyttävä läiskä saadaan näkymättömiin. Ei lattiasta ainakaan huonompaa voi tulla.

Parkettikorjaaja saapui sovittuna ajankohtana, hioi läiskän ja lakkasi lattian siltä kohdin muutamaan kertaan. Jos hiominen ei olisi auttanut, hän olisi vaihtanut lankun. Seuraavana päivänä hän saapui vielä katsomaan, miltä sävy näyttää, ja lisäsi yhden ohuen kerroksen lakkaa. Näytti helpolta, kun oli ammattimies asialla.

Oli jännää nähdä, kuinka lakattu kohta vaihtaa väriä. Odotin uteliaana, millaiseksi sävy muodostuu, kun lakka kuivuu.

Enää läiskää ei näy ollenkaan. Vauriokohta on aavistuksen eri värinen kuin muu lattia, jota aurinko on jo kellastuttanut. Mutta olen silti tosi tyytyväinen. Parkettihan on puulle tyypilliseen tapaan eläväpintainen ja lattiassa on muuallakin epätasaisuuksia, joten korjattu kohta ei hypi silmille.

Kallista lystiähän tällainen erikoiskorjaus oli. Samalla hinnalla olisi varmaan hionut koko lattian. Mutta onneksi ei tarvinnut itse maksaa tällä kerralla.

Otan tästä opikseni ja lupaan olla seuraavalla kerralla huolellisempi remonttitarvikkeiden ja -aineiden kanssa. Opinpahan senkin, että parketista todella on mahdollista korjata vain palanen.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Mikä moka! Voiko parkettivaurion korjata?

    1. Hei!
      Kurja juttu… Meidän vaurion korjasi Parkettihuolto ja saneeraus P. Kemppainen. Toivottavasti saatte vahingon fiksattua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *