Hiuslakkaa heiniin ja syyssävyjä olkkariin

 
On tämä uskomaton lokakuu. Aurinko porottaa päivä toisensa jälkeen täydeltä terältä ja ulkona reippaillessa tulee kuuma, vaikka on vain kesäiset vaatteet päällä.
 
Eilen pääsin tanssimaan ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen, ja kyllä, tanssiminen tuntui aivan ihanalta viiden viikon tauon jälkeen. Kun ajoin yöllä yhden jälkeen kotiin, lämpömittari näytti 13 astetta. Siis lokakuun puolivälissä ja keskellä yötä! Ilmankosteuskin oli niin suuri, että tansseissa hiki vaan valui tangon tunnelmissa ja salsaa veivaillessa – vaikka perinteiset tanssilavat ovat suunnilleen yhtä yksinkertaisia rakennuksia kuin vanhat aitat ilman mitään lämpöeristyksiä tai lämmityssysteemeitä. Jos ulkona ei olisi ollut säkkipimeää, olisin voinut luulla, että on kesä. Se oli aika hämmentävää.
 
Ihana ruska kuitenkin muistuttaa siitä, että nyt todella on syksy. Halusin tuoda hippusen ruskan värejä myös kotiin, joten olohuoneen sohvatyynyt menivät vaihtoon. Olen tällä hetkellä tykästynyt erityisesti okran sävyihin. Ihastukseni vain kasvoi Habitaressa, kun näin paljon upeita sisustuksia, joissa oli käytetty okraa, ruskeaa, beigeä ja sinapinkeltaista. Minulle tuli suorastaan päähänpinttymä tietynsävyisestä ja -kuosisesta sohvatyynystä.
 
Pienen haeskelun jälkeen löysin juuri oikean H&M:n myymälästä. Kiitos vain kaikille, jotka vinkkasivat minulle asiasta Instassa. Myymälässä oli valtavasti kauniita kuoseja, joten ostin samalla muutaman muunkin tyynynpäällisen. Yksi niistä on eläväpintaista puuvillakanvaasia ja siinä on hauskat tupsut. Toinen on kauniisti kuvioitua villasekoitetta, johon ihastuin heti. Mieheni sanoo aina, että naisella pitää olla paljon sohvatyynyjä, ja taitaa olla aivan oikeassa.
 
 
Kävin myös poimimassa uusia heiniä ja kimpun kauraa olohuoneeseen. Kuivatut heinät ovat olleet viime vuosina lemppareitani, vaikka tykkään toki keräillä kotiin muitakin luonnonkasveja. 
 
Heinät ovat yksinkertaisen kauniita, kestäviä, ekologisia ja todella helppohoitoisia (=niitä ei tarvitse hoitaa ollenkaan). Niistä tulee kotiin harmonisuutta, rentoutta, pehmeyttä ja luonnollisuutta. En tiedä, miksi, mutta heinät vain tuntuvat sopivan sielunmaisemaani. Nythän ne ovat nousseet sisustamisessa suorastaan trendiksi ja esimerkiksi pampaheinä on suurta huutoa.
 

Heinissä on kuitenkin yksi ongelma: ne varisevat ja pöllyävät. Olen miettinyt, että jos jollakin perheenjäsenistämme sattuu olemaan orastava heinäallergia, niin kohta se varmaan puhkeaa. Meillä kun on heiniä koko ajan maljakoissa ja koreissa.

 
Mutta nyt olen löytänyt ongelmaan ratkaisun, joka on niin yksinkertainen, ettei yksinkertaisempi voisi olla. Kun heinät ovat kuivahtaneet, ne kannattaa suihkauttaa hiuslakalla ympäriinsä. Lakka sitoo siemenet ja roskat kiinni, ja heinät myös kestävät maljakossa pidempään kauniina. Suihkuttelin samaan syssyyn myös kaurat, joten nyt niistäkään ei rapise roskia pöydälle.
 
Kuulemani mukaan myös monet heinille allergiset sietävät heiniä sisällä, kun ne käsitellään hiuslakalla. Luin tämän vinkin jonkun kukkakauppiaan tai muun kasviasiantuntijan kirjoittamasta blogista, mutta en millään enää muista, kenen tai mistä.
 
Yksi blogien ja muun sosiaalisen median parhaista puolista onkin mielestäni se, että jokainen voi laittaa hyvän kiertämään. Missä muualla voi antaa tai saada niin hyviä, ilmaisia vinkkejä? Jaettu ilo, tai vinkki, on kaksinkertainen ilo.
 
 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

0 Replies to “Hiuslakkaa heiniin ja syyssävyjä olkkariin

  1. Voi kiitos <3 Onpa kiva kuulla! Viihdyn omassa olkkarissa hyvin mutta kiva kuulla, että joku muukin tykkää.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *